Brama niet op tijd fit voor Ajax door verkeerde schoenen

FC Twente kan zaterdagavond in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk geen beroep doen op Wout Brama. De 26-jarige aanvoerder van de Tukkers heeft last van een hielblessure en ontbrak afgelopen weekend daardoor ook al tegen SC Heerenveen.

Brama niet op tijd fit voor Ajax door verkeerde schoenen

'Ik reken er niet op dat hij op tijd fit is', zegt interim-trainer Alfred Schreuder, de opvolger van de dinsdag vertrokken trainer Steve McClaren, in gesprek met De Telegraaf. 'Het is begonnen met schoenen die niet goed zaten. Wout heeft er veel last van.'

Daardoor is er op het middenveld mogelijk ruimte voor Robbert Schilder. De 26-jarige linkspoot is herstellende van een kuitkwetsuur. 'Het is afwachten of er een reactie komt, maar ik hoop het nog steeds te halen', aldus Schilder, die ook een optie is voor de linksbackpositie door de rode kaart van Edson Braafheid tegen Heerenveen.

Het duel met Ajax is zaterdag het eerste optreden van Twente onder Schreuder, die zijn ploeg naar de eerste overwinning van 2013 moet leiden. Tot dusver speelde Twente vier keer gelijk en verloor het twee keer. Daardoor is het inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen