Brama neemt afscheid, bijzonder standbeeld Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Brama neemt afscheid, bijzonder standbeeld Ronaldo

Wout Brama heeft zondagmiddag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II afscheid genomen van de FC Twente-aanhang. 'Ik wil iedereen bedanken bij de club; van de voorzitter tot aan de mensen van de ticketing', sprak de middenvelder die momenteel voor PEC Zwolle uitkomt, maar tussen 2005 en 2014 voor de Tukkers voetbalde. 'Ik ben heel trots dat ik voor deze club heb gespeeld. Trots ben ik dat ik hier kampioen ben geworden en de beker heb gewonnen. Deze club zit voor altijd in mijn hart; FC Twente zal altijd mijn club blijven.'

• Tijdens het duel tussen Liverpool en Arsenal bleken de shirtjes van de Londense bezoekers niet zo stevig, ondervond Santi Cazorla. Het textiel was in elk geval niet bestand tegen een karatetrap van Liverpool-invaller Fabio Borini, die de Spanjaard op diens borstkas raakte en voor die overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. Slachtoffer Cazorla kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf en werd daarmee de hoofdrolspeler in Nipplegate II.

'Het was een overduidelijke handsbal van Nigel de Jong'
AS Roma-trainer Rudi Garcia kon niet begrijpen dat de arbitrage zaterdagavond tegen AC Milan (0-0) een handsbal van Nigel de Jong over het hoofd zag. ‘Ik heb al eerder gezegd dat de officials op de doellijn geen zin hebben als ze geen verantwoordelijkheid durven te nemen', mopperde de coach van Feyenoords komende tegenstander in de Europa League. (Sky Sport Italia)

• Engeland verloor de strijd om de organisatie van het WK in 2018 van Rusland, maar volgens FIFA-official Harold Mayne-Nicholls was dat niet terecht. 'Engeland had met afstand het beste bid', sprak hij tegenover The Sunday Times. 'Het was alsof je met een team uit de hoogste divisie speelt tegen een elftal van twee niveaus lager en met vijf doelpunten verschil verliest.'

Cristiano Ronaldo onthulde in zijn geboorteplaats Madeira een standbeeld van zichzelf. Het is opvallend welk lichaamsdeel van de Portugees in het kunstwerk de meeste aandacht lijkt te krijgen.. Journalist Tom Williams omschreef het het op Twitter als volgt: 'Hij lijkt op een hobbit met een viagra-verslaving.'

Ivan Vicelich pakte zaterdag met Auckland City brons op het WK voor clubteams en dat beschouwt de voormalige middenvelder van Roda JC en RKC Waalwijk als een groot succes. 'Deze bronzen plak voelt voor ons als goud', sprak de 38-jarige Nieuw-Zeelander op de site van de FIFA. 'Dit is een zeer speciaal moment voor een club uit Nieuw-Zeeland. We hebben historie geschreven.' Vicelich denkt overigens nog na over een vervolg van zijn carrière. 'De beslissing is nog niet genomen. Ik geniet nu vooral van het moment en ik weet dat ik mijn ervaring kan overbrengen op jongere spelers.'

'Ga eens een avondje met me uit, dan zul je zien dat ik best geld kan uitgeven.'
Arsenal-manager Arsène Wenger krijgt vaak het verwijt dat hij zuinig is, maar de Fransman weerlegt deze kritiek in Engelse media door te stellen dat hij zich in het uitgaansleven allesbehalve krenterig gedraagt.

• Tussen Cristiano Ronaldo en Michel Platini lijkt het niet meer goed te komen. De UEFA-voorzitter wilde de ster van Real Madrid gisteren feliciteren met het behalen van de wereldtitel, maar Ronaldo sloeg de Fransman opzichtig over. Ronaldo voelt zich geschoffeerd door Platini, die onlangs stelde dat hij vindt dat de Gouden Bal dit jaar door een Duitser moet worden gewonnen en dus niet door Ronaldo.

'De donkere Jaap Stam? Zo zou ik het niet zeggen. Ik ben gewoon Calvin Mac-Intosh.'
• Calvin Mac-Intosh reageert opvallend gelaten op de positieve kritieken van FOX Sports-analyticus Jan van Halst, die in de speler van SC Cambuur een topverdediger in de dop ziet.

• Het allermooiste moment van AS Roma - AC Milan (0-0) was met afstand deze trekstoot van Jérémy Ménez. Helaas werd zijn weergaloze goal afgekeurd vanwege buitenspel.

'Bojan heeft mij ooit bijna vermoord met een hartaanval. In de laatste minuut van Barcelona - Internazionale, de halve finale van de Champions League, maakte hij een prachtige goal. Gelukkig vlagde de grensrechter. Bojan is een heel gevaarlijke speler.'
José Mourinho, trainer van Chelsea, blikt vooruit op het duel met het Stoke City van ex-Ajacied Bojan Krkic van maandagavond. De Spaanse aanvaller voorkwam in 2010 bijna de Champions League-winst van Mourinho's toenmalige club Inter. (BBC)

'We hebben nu alle ploegen gehad en PSV is voor mij titelkandidaat nummer één. Bovendien gun ik mijn broer zijn eerste kampioenschap.'
• Als het aan Go Ahead Eagles-linksback Giliano Wijnaldum ligt, wordt PSV, waar zijn broer Georginio aanvoerder is, dit seizoen kampioen in Nederland. (FOX Sports)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.