Brama na saillante goal: 'Niet juichen is een beetje hypocriet'

Reacties

Het behalen van de KNVB-bekerfinale was voor heel PEC Zwolle mooi, maar voor één speler wel erg bijzonder. Wout Brama, een heel voetballeven actief voor FC Twente, scoorde namens de Zwollenaren uitgerekend tegen zijn oude club. Hij hield zich daarbij niet in.

Brama na saillante goal: 'Niet juichen is een beetje hypocriet'

Met zijn 0-1 kort voor tijd leek de middenvelder de halve finale te beslissen, maar PEC moest alsnog de 1-1 slikken. Na het nemen van strafschoppen ging de bekerhouder alsnog voor de tweede keer op rij naar de finale. Brama was dolblij met een plek in de eindstrijd, maar ook met zijn treffer. Hij hield zich bij het juichen allerminst in, iets wat veel spelers tegen hun oude club nog wel eens doen.

'Ik scoor niet zo vaak, dus ik ben heel slecht in juichen', grijnsde hij tegenover FOX Sports. 'Er kwam heel veel emotie los. Ik weet niet wat ik precies heb gedaan, maar volgens mij heb ik een marathon gelopen. Uiteindelijk was ik zó moe dat ik er maar bij ben gaan liggen', verklaarde hij de sprint en de aansluitende glijpartij die hij na zijn fraaie treffer maakte.

Hypocriet
Dat hij zijn blijdschap volop toonde, vond Brama niet meer dan normaal. 'Natuurlijk heb ik heel veel liefde voor FC Twente, ik heb hier zestien jaar lang alles gegeven, maar nu doe ik mijn best voor PEC Zwolle. Als je dan scoort, dan moet je ook juichen. Anders vind ik dat je een beetje hypocriet bent.'

Toch hield hij zich na de laatste rake penalty van zijn ploeg wél in. 'Bij de goal was ik even mijn emotie kwijt, heb ik heel uitbundig gejuicht. Maar om na de wedstrijd het hele veld over te rennen en dat recht voor het publiek van FC Twente nóg een keer te doen, was misschien een beetje veel van het goede.' Op dat moment was Brama overigens al gewisseld. Bij het verlaten van het veld klonk eerst gefluit van het Twente publiek, maar later toch applaus. 'Dat laatste neem ik dan maar mee', lachte Brama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.