Braga veroordeelt Ajax tot 'zware' pot 3 bij CL-loting

Udinese heeft na strafschoppen zijn meerdere moeten erkennen in Sporting Braga, dat door de kwalificatie voor de Champions League Ajax een zwaardere loting bezorgde.

Braga, dat vorige week op eigen veld niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel, dreigde het ticket voor de groepsfase mis te lopen. Udinese nam halverwege de eerste helft de leiding door een kopbal van Pablo Armero.

De Colombiaan zal nog wel eens 's nachts wakker schrikken, want in de tweede helft liet hij op knullige wijze de kans op 2-0 liggen. Oog in oog met keeper Beto struikelde hij in een poging de bal te stiften.

De heldenrol werd uiteindelijk voor Rúben Micael. De Portugees kwam na een uur binnen de lijnen en had twaalf minuten nodig om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Doordat ook in de verlengingen niet werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Invaller Maicosuel miste namens Udinese van elf meter. De Braziliaan zag zijn Panenka eenvoudig gekeerd worden, waarna Micael als nummer vijf Braga naar de Champions League schoot. Door de kwalificatie van de Portugese club degradeert Ajax naar pot 3 en moeten de Amsterdammers rekening houden met een zwaardere loting. Donderdag vindt die plaats in Zwitserland. Foto: VI Images