Braga beëindigt bezoek União Leiria met acht man

Sporting Braga beleefde zaterdag een hopeloze avond. De Champions League-deelnemer verloor bij União Leiria niet alleen met 3-1, maar eindigde het treffen na liefst drie directe rode kaarten met acht man.

Matheus zorgde nog wel voor een goede start. Zijn treffer in de zevende minuut hielp de bezoekers aan een vroege voorsprong. In de negentiende minuut begon het kaarten-drama voor de gasten. Miguel Garcia kreeg rood. Tot overmaat van ramp werd zijn charge ook nog eens bestraft met een strafschop. Carlão benutte dit buitenkansje: 1-1.

Diezelfde Carlão tekende zeven minuten later ook voor de 2-1. Ondanks verwoede pogingen kwam Braga in het tweede bedrijf niet meer langszij.

De slotfase verliep desastreus voor de bezoekers. Doelpuntenmaker Matheus mocht zes minuten voor tijd met een rode kaart naar de kant. Zijn collega Márcio Mossoró voegde zich later bij zijn collega met eveneens een rode prent op zak. Na zijn overtreding volgde, net als bij de 1-1, een strafschop. Silas maakte met zijn benutte inzet aan alle twijfel een einde.

Arbiter van dienst Artur Soares Dias moest na het laatste fluitsignaal even bijkomen. De scheidsrechter zal zondag met de nodige spierpijn uit bed gekomen zijn. In totaal trok hij negen gele kaarten en drie directe rode kaarten. Foto: VI Images