Braber beslist burenruzie tussen Willem II en NAC Breda

Willem II heeft in eigen huis de derby tegen NAC Breda gewonnen door een late treffer van Robert Braber (2-1). Zeker gezien de eerste helft was die uitslag verdiend, want de Tilburgers misten veel kansen.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de extra speeltijd schoot Braber na een scrimmage van dichtbij raak. Opvallend, aangezien de middenvelder kort voor hij de overstap maakte naar Willem II nog liet weten regelmatig met vrienden naar wedstrijden van NAC te gaan.

In Tilburg kan Braber in ieder geval niet meer kapot vanwege zijn winnende treffer tegen de rivaal. Hij zorgde daarmee voor een verdiende overwinning, want voor de rust liet Willem II na om NAC in de problemen te brengen. Na de 1-0 in de twaalfde minuut van Ben Sahar, die koel afmaakte na een uitstekende pass van Jordens Peters, miste de thuisclub enkele goede kansen.

Na een kwartier redde Jelle ten Rouwelaar uitstekend op een kopbal van Braber na een uitstekende voorzet van Jerson Cabral, die de geblesseerde Terrel Ondaan verving. Zes minuten later stuitte ook Samuel Armenteros op de doelman van de bezoekers, terwijl na ruim een half uur Cabral naast schoot.

NAC kon daar weinig tegenover stellen, maar vrijwel vanuit het niets kwam de club uit Breda op gelijke hoogte. Van ruim twintig meter schoot Uros Matic raak, wat voor een domper zorgde bij het thuispubliek. Na rust hielden beide clubs elkaar in balans en leek 1-1 de einduitslag, maar daar dacht Braber anders over.