Braafheid keert na bijna tien jaar terug bij FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft zich versterkt met Edson Braafheid. De tienvoudig international doorstond woensdagochtend met goed gevolg de medische keuring en tekent een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan FC Utrecht bindt.

Braafheid keert na bijna tien jaar terug bij FC Utrecht

Braafheid speelde tussen 2003 en 2007 ook al in de Domstad. Voor de 33-jarige verdediger was het belangrijk dat hij weer kon terugkeren in de Eredivisie na zijn transfervrije vertrek bij Lazio. In feite is de linkspoot al sinds 2009 weg uit Nederland, met slechts een korte onderbreking in het seizoen 2012/2013 bij FC Twente.

'Edson is op een leeftijd gekomen dat hij kiest voor zijn gezin en zijn familie', legt zijn zaakwaarnemer Samir El Gaaouiri uit. 'Hij heeft een aantal weken meegetraind met FC Utrecht en dat voelde heel erg goed. Utrecht geeft hem de kans om weer terug te komen naar Nederland en Edson heeft ook het gevoel dat beiden veel elkaar kunnen betekenen. Edson hoopt FC Utrecht sterker te kunnen maken en hij voelt dat er in Utrecht ook de juiste omstandigheden zijn om goed te presteren. Utrecht is een ambitieuze club die een stap vooruit wil maken.'

FC Utrecht zag deze zomer verdedigers Timo Letschert (Sassuolo) en Christian Kum (Roda JC Kerkrade) vertrekken. Met Menno Koch en Braafheid lijkt de verdediging weer op peil te zijn.

Trainer Erik ten Hag verwacht veel van de terugkeer van Braafheid. 'Edson kent de wetten van topvoetbal. Wij verwachten dat hij door zijn prestaties en houding deze vaak ongeschreven wetten overbrengt op de rest van de selectie. Door zijn spel en optreden in de voorbereiding zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Edson de juiste man op de juiste plek is, waar andere jongens zich aan op kunnen trekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.