Braafheid en Breukers beginnen bij Twente in defensie

Interim-trainer Alfred Schreuder heeft noodgedwongen zijn achterhoede bij FC Twente flink moeten wijzigen. Edson Braafheid is de vervanger van de uit de selectie gezette Douglas, terwijl Tim Breukers de aan zijn lies geblesseerde Roberto Rosales vervangt.

Braafheid en Breukers beginnen bij Twente in defensie

Schreuder verwijderde deze week Douglas uit zijn selectie. Hem wordt een gebrek aan professionaliteit verweten. Rosales moet de komende weken toekijken vanwege zijn kwetsuur. Schreuder sprak wel de verwachting uit dat na het gesprek van maandag met Douglas, de verdediger weer zal aansluiten bij de selectie.

Op het middenveld keert Wout Brama terug na blessureleed. Felipe Gutiérrez moet zodoende plaatsnemen op de bank. Dmitri Bulykin krijgt als centrumspits opnieuw de voorkeur boven Luc Castaignos, terwijl – zoals Schreuder al had aangekondigd – de jongeling Tim Hölscher ook aan de aftrap verschijnt.

Ook bij Vitesse moest coach Fred Rutten noodgedwongen wijzigingen aanbrengen. Waar Theo Janssen terugkeert na een schorsing, is Jan-Arie van der Heijden afwezig. Hij kampt met blessureleed, dat hij vrijdag op de training opliep. Frank van der Struijk is in het hart van de defensie zijn vervanger.

De aftrap in de Grolsch Veste is vanmiddag om 16.30 uur. FC Twente gaat op zoek naar de eerste zege van 2013 en Vitesse wil aansluiting met de topdrie houden.

De opstellingen van beide ploegen

FC Twente Mihaylov; Breukers, Bengtsson, Braafheid, Schilder; Brama, Fer, Janssen; Tadic, Bulykin, Hölscher.

Vitesse Velthuizen, Van der Struijk, Kashia, Kalas, Van Aanholt; Janssen, Van Ginkel, Ibarra, Kakuta; Havenaar, Wilfried.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen