B-ploeg FC Twente verliest van Standard Luik

In het Belgische Tubeke heeft FC Twente het oefenduel met het Belgische Standard Luik verloren met 0-3. Trainer Co Adriaanse stelde vrijwel de gehele beloftenploeg van de Enschede club op.

Donderdag speelde Twente ook al in Tubeke in het kader van de Iris Cup. Na een flitsende start – na 38 minuten stond het 4-0 – wonnen de Tukkers uiteindelijk met 4-3 van de Turkse kampioen Fenerbahçe.

Vrijdag bleek Standard een maatje te groot. In de eerste helft combineerde de formatie van Adriaanse aardig, maar bleven grote kansen uit. De Belgen scoorden wel. Mohammed Tchité zorgde voor een 0-1 ruststand in het voordeel van Standard.

Na de onderbreking liep de Belgische ploeg door treffers van Réginal Goreux en Pape Abdou Camara uit naar een 0-3 eindstand. Bij Twente maakten van de A-ploeg alleen Rasmus Bengtsson, Bart Buysse, Bernard Parker, Ola John en Emir Bajrami hun opwachting. Foto: VI Images