Boze Van den Brom laakt instelling spelers na afgang AZ

Volgens AZ-trainer John van den Brom was de pijnlijke 6-2 nederlaag bij FC Utrecht niet moeilijk te verklaren. 'Als je niet de juiste wedstrijdinstelling hebt, dan krijg je dit.'

'Dit is een klassiek voorbeeld van een slecht begin aan een wedstrijd', analyseerde Van den Brom de nederlaag. 'Ik heb voor de wedstrijd tegen de jongens gezegd dat ze rekening moesten houden met een scherp begin van Utrecht. Na zestien minuten was het 3-0…'

Van den Brom vond dat het verlies te maken had met een gebrek aan scherpte bij zijn elftal. 'Als je niet de juiste wedstrijdinstelling hebt, dan krijg je dit. Na die slechte start was het voor ons een kansloze zaak.'

Een donderspeech in de kleedkamer kon uiteindelijk het tij ook niet keren, want na een 3-0 ruststand won Utrecht met 6-2. 'Ik ben boos geworden in de rust. Dat lijkt me duidelijk als je 3-0 achter staat. Utrecht speelde goed, maar wij hebben het Utrecht ook wel heel erg makkelijk gemaakt. Daar was ik boos om', verklaarde Van den Brom.

Door een reeks goede resultaten was AZ geklommen naar de derde plaats en in Alkmaar werd er zelfs al gesproken over het bereiken van de tweede plek. De nederlaag in Utrecht maakt voorlopig een einde aan dat optimisme. 'Als er spelers waren die zweefden, dan zijn ze met beide benen op de grond gezet. We moeten nu weer verder. Dat klinkt makkelijk, maar dat is niet zo', besloot Van den Brom.