Boze Strootman, Robben niet te stoppen, Ödegaard naar Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Boze Strootman, Robben niet te stoppen, Ödegaard naar Ajax

Kevin Strootman leeft mee tijdens het competitieduel van zijn club AS Roma tegen Juventus. Beetje emotie mag best, toch?

'Op dit moment is Arjen Robben niet te stoppen. Geen enkele verdediger krijgt vat op hem, zelfs Sergio Ramos van Spanje niet'
• Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is zeer verguld met zijn sterspeler van Bayern München en laat dit nog maar eens blijken tegenover het Duitse Bild. 'Hij liet tijdens het WK al zien wat hij in huis had, en nu trekt hij die lijn door', aldus Rummenigge.

• Engeland-bondscoach Roy Hodgson en aanvoerder Wayne Rooney bereiden zich ontspannen voor op de komende EK-kwalificatieduels met San Marino en Estland.

'Deze redding hoort thuis in de topvijf van Krul'
• Manager Alan Pardew is lyrisch over doelman Tim Krul na afloop van het competitieduel met Swansea City. De Oranje-international keerde op zeer fraaie wijze de inzet van Wilfried Bony. Helaas leverde het weer geen drie punten op voor Newcastle United. In Wales eindigde het duel in 2-2.

• Deze treffer is wel lekker zeg! Koekoek.

• Deze dokter trekt voorlopig geen sprintjes meer. Tijdens het competitieduel tussen FC Porto en Sporting Braga zette de dokter van FC Porto een sprint in om aanvoerder Jackson Martínez te helpen, maar scheurde daarbij zijn hamstring. Bekijk hier het fatale moment.

'Ik ben wel een beetje rustig, ik kom natuurlijk ook uit het Oosten'
• "Pinchhitter" Wout Weghorst debuteert in de selectie van Jong Oranje. Voor de aanvaller van Heracles een hele nieuwe ervaring.

'Of hij gaat naar een club gericht op zijn ontwikkeling, zoals Ajax, of hij gaat naar de absolute top'
Martin Ödegaard geldt als een van de grootste talenten op de Europese velden en maakte onlangs, op vijftienjarige leeftijd (!) zijn debuut in de nationale ploeg van Noorwegen. Als het aan bondscoach Per-Mathias Högmo ligt vertrekt het supertalent naar Ajax. Overigens meldt de Noorse sportkrant VG Sporten dat Barcelona de jongeling al heeft uitgenodigd voor een rondleiding in Camp Nou.

Wesley Sneijder (Galatasaray) heeft de smaak alvast te pakken. Nu maar hopen dat Oranje in de komende interlands tegen Kazachstan en IJsland wat kansen rondom het zestienmetergebied krijgt. Bekijk hier de fraaie treffer van de kleine spelverdeler.

'Ik begrijp het als sommige mensen moe worden van het zien van mijn gezicht'
Iker Casillas is al jarenlang een vast gezicht in de selectie van Real Madrid. 'Ik zit hier al vijftien jaar', aldus Casillas in gesprek met AS. 'Dat is mijn eigen verdienste. Ik heb een kleine plek in de historie van Real Madrid ingenomen.'

Bayern München won zaterdag met 4-0 van Hannover 96. Genoeg reden voor een feestje, moeten ze bij FC Hollywood gedacht hebben. En wat wilde nou het geval: juist dit weekend hield het Oktoberfest Duitsland in zijn greep. En ook in München is ein + ein in zulke gevallen zwei.

Trainer Pep Guardiola liet het goudgele goedje zich welgevallen.
Trainer Pep Guardiola liet het goudgele goedje zich welgevallen.
Ook Xabi Alonso, deze zomer overgekomen van Real Madrid, is snel gewend aan de Duitse gebruiken.
Ook Xabi Alonso, deze zomer overgekomen van Real Madrid, is snel gewend aan de Duitse gebruiken.

• Ook Arjen Robben kon natuurlijk niet ontbreken. Net als al zijn ploeggenoten tikte ook De Man van Glas wat pullen bier achterover. En het vreemde was: na wat halve liters gerstenat viel hij níét om.

• Tijdens de topper van zondagavond tegen Juventus (3-2 nederlaag) werd trainer Rudi García van AS Roma naar de tribune gestuurd. De reden was opmerkelijk, want de Fransman leek niet zoveel verkeerd te doen. Sterker nog, García wilde alleen aantonen dat hij erg muzikaal is...

• Aan de kant van Juventus keerde Andrea Pirlo terug van een blessure, maar aanvankelijk zou de 35-jarige middenvelder nog geen speeltijd krijgen, weet La Gazzetta dello Sport. Maar omdat Arturo Vidal ruzie had in een nachtclub en te laat kwam op de training, besloot trainer Massimiliano Allegri de Chileen niet en Pirlo wél op te stellen.

'Ik weet niet precies waarom we die club in moeten, maar we zullen wel van Ajax gewonnen hebben. En waarom ook niet? We hebben laatst ook van Feyenoord gewonnen.'
• Twintig supporters van Willem II hebben een rol gekregen in de BNN-serie Smeris. Deze week moeten zij een feestje vieren in een Amsterdamse nachtclub. Jan van den Dries van de supportersvereniging van Willem II is een van de acteurs. 'Ik ken de plot niet, maar ik werk overal aan mee.' (Omroep Brabant)

• Ook na zijn actieve loopbaan boekt Romário de Souza Faria overwinningen. De voormalig aanvaller van onder meer PSV, Barcelona, Valencia en het nationale elftal van Brazilië is verkozen tot senator van Rio de Janeiro voor de Socialistische Partij, hij behaalde 63,39 procent van de stemmen.

• Heel Engeland is in de ban van de ruzie tussen de managers José Mourinho en Arsène Wenger zondag tijdens het duel tussen Chelsea en Arsenal (2-0). De twee kemphanen hadden het in het verleden vaker verbaal aan de stok, maar tot fysiek contact kwam het niet eerder. Misschien moeten beiden het eens in de ring uitvechten? Het zal hoge kijkcijfers opleveren.

'Ik heb mijn joker ingezet. Dan heb je een dagje vrij en hoef je niet mee terug.'
• Na het gelijkspel bij Ajax reisde PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen niet mee terug naar Overijssel. 'De joker inzetten mag één keer in het seizoen. Ik koos voor vandaag, dus ik ga hier de stad in, een biertje drinken. Stef Nijland, Soufian Moro en Thomas Lam hebben 'm ook ingezet, dus dat kan nog gezellig worden.' (AD)

• In de Bundesliga baarde Tobias Werner zondag opzien door Kevin De Bruyne met zijn schoen in de edele delen te raken. Bij een ingooi werd de Belg van VfL Wolfsburg verrast door de aanslag van de middenvelder van FC Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.