Boze Pranjic: 'Ik ben niet meer dan lucht voor Heynckes'

Bayern München verkeert door openlijke ruzies en slechte resultaten in een crisis. Danijel Pranjic draagt met een harde aanval op trainer Jupp Heynckes zijn steentje bij.

Boze Pranjic: 'Ik ben niet meer dan lucht voor Heynckes'

Na de nederlaag bij Bayer Leverkusen kwam de frustratie bij verschillende spelers van Bayern aan de oppervlakte. Pranjic moest het allemaal van een afstandje bekijken. Tot zijn eigen ongenoegen komt de Kroatische international en voormalig Heerenveen-speler niet voor in de plannen van Heynckes.

'We hebben helemaal geen contact. Ik ben lucht voor hem', zei Pranjic in het Kroatische 24Sata over zijn relatie met Heynckes. 'Al zou hij mij alleen vertellen dat hij niet op me rekent. Dan wist ik in elk geval waar ik aan toe ben. Nu weet ik niets. We communiceren helemaal niet. Ik ben geen onderdeel van zijn plannen, alsof ik niet besta.'

Het steekt de dertigjarige Pranjic ook dat Bayern in de winterstop een transfer frustreerde. Door een gebrek aan speeltijd staat zijn EK-deelname ook op de tocht. Bondscoach Slaven Bilic eist namelijk dat zijn internationals wedstrijdritme moeten hebben.

Pranjic kan er nog steeds niet bij dat zijn overgang naar Everton tijdens de winterstop geen doorgang vond. 'Alles was rond, maar toen hoorde ik dat Bayern twee miljoen euro voor me wilde hebben. Wie wil zoveel betalen als ik een half jaar later transfervrij ben?' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's