Boze Prandelli: 'Mario moet leren met kritiek omgaan'

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli wil af van het opstandige gedrag dat Mario Balotelli tentoon spreidde na zijn doelpunt tegen Ierland. Direct na de goal weigerde de ingevallen spits van Manchester City, die toch al te boek staat als een enfant terrible, te juichen en voorkwam ploeggenoot Leonardo Bonucci dat hij Prandelli wat toeschreeuwde door zijn hand voor de mond van de spits te houden.

Boze Prandelli: 'Mario moet leren met kritiek omgaan'

Na de 2-0 zege van de Italiaanse ploeg, die een kwartfinaleplek op het EK opleverde, mocht Balotelli op het matje komen bij de bondscoach. Niet alleen werd hem te verstaan gegeven dat hij zich moet blijven gedragen ook legde de coach uit dat hij, én niet Balotelli, over de opstelling gaat. De kans is immers aanwezig dat Balotelli in de kwartfinale opnieuw een reserverol moet vertolken.

Richting de pers liet Prandelli zich minder duidelijk uit. 'Mario moet leren met kritiek om te gaan om een echte kampioen te worden. Na een goal moet je bovendien spontaan zijn. Dat was hij niet. Het is een gouden jongen, maar hij heeft zo zijn buien.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's