Boze Hulk dreigt met vertrek bij Zenit Sint-Petersburg

Recordaankoop Hulk van Zenit Sint-Petersburg heeft gedreigd de club te verlaten. De mededeling komt voort uit een incident met zijn trainer Luciano Spaletti, dinsdag tijdens het Champions League-duel met AC Milan (0-1 winst).

Boze Hulk dreigt met vertrek bij Zenit Sint-Petersburg

Tien minuten voor het eindsignaal moest Hulk het veld ruimen voor Konstantin Zyryanov. De Braziliaanse spits nam het zijn coach niet in dank af en liep in een strakke lijn door naar de bank, zonder de uitgestoken hand van Spaletti te beantwoorden. Er volgde een verhitte discussie met de trainersstaf.

'Als het incident met de trainer niet kan worden opgelost ga ik misschien wel weg', aldus Hulk in Russische media. Spaletti probeerde de situatie te sussen op de clubwebsite. 'Alle grote spelers reageren niet goed als ze gewisseld worden. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben.'

De komst van Hulk, die afgelopen zomer voor liefst vijftig miljoen euro werd overgemomen van FC Porto, viel niet bij al zijn ploeggenoten in goede aarde. Verschillende spelers zouden verbaasd zijn over het enorme geldbedrag dat de spits wekelijks opstrijkt.

Ploeggenoot Igor Denisov kwam ertegen in protest. De middenvelder werd daarop uit het eerste elftal gezet, maar mocht later, na zijn excuses te hebben gemaakt, weer aansluiten bij de selectie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's