Boymans meest efficiënte spits in Eredivisie

Ruud Boymans is een van de opvallende spelers uit de eerste helft van dit Eredivisie-seizoen. De spits van FC Utrecht, die wekenlang uit de roulatie is met een enkelblessure, heeft van alle voetballers de minste minuten nodig om te scoren.

Boymans begon het Eredivisie-seizoen voortvarend met negen treffers in zijn eerste acht wedstrijden, goed voor een gemiddelde van één goal per 80,44 minuten. In zijn negende wedstrijd van deze jaargang, het thuisduel met Heracles Almelo van 7 december (2-4), sloeg het noodlot echter toe voor de spits: een zware enkelblessure zette hem wekenlang buitenspel. Hij blijft daardoor voorlopig steken op 724 minuten in deze jaargang.

Hoewel Boymans dus al ruim twee weken moet toekijken, blijft hij Ajacied Arkadiusz Milik nog voor met zijn gemiddelde. De Poolse aanvaller staat na elf competitieduels en 745 minuten speeltijd op acht treffers. Hij heeft dus 93,13 minuten nodig om in de Eredivisie tot een doelpunt te komen.

Feyenoorder Mitchell Te Vrede, die vijf keer scoorde in 484 minuten, is met een moyenne van 96 minuten per treffer de nummer drie op de ranglijst van meest efficiënte spelers. De 23-jarige spits uit Amstelveen heeft de concurrentiestrijd met Colin Kazim-Richards echter verloren en kwam in zijn laatste acht optredens (allemaal invalbeurten) slechts tot twee doelpunten.

Ook Memphis Depay toont zich dit seizoen effectief. De PSV'er maakte tien treffers in dertien wedstrijden (1.054 minuten), een gemiddelde van één goal per 105,4 minuten. In onderstaande lijst zijn alleen de voetballers opgenomen die dit seizoen in minstens eenderde van alle duels meespeelden.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}