Boymans loodst FC Utrecht langs Vitesse op ranglijst

Mede dankzij twee doelpunten van Ruud Boymans heeft FC Utrecht in eigen huis afgerekend met Vitesse (3-1), dat dankzij een gigantische blunder van Jeroen Verhoeven nog wel op voorsprong kwam in Stadion Galgenwaard.

Dankzij de doelman van FC Utrecht, de vervanger van de geblesseerde Robbin Ruiter, kwam de wedstrijd in de elfde minuut tot leven. Na een saaie openingsfase schoof Verhoeven de bal in de voeten van Davy Pröpper en die kon eenvoudig binnenschuiven. Maar nog geen minuut later zorgde Christian Kum voor de gelijkmaker. De verdediger kopte binnen uit een vrije trap van Yassin Ayoub.

Het spel golfde heen en weer, maar buiten een schot van Denys Oliynyk op de paal namens de bezoekers bleven grote kansen lange tijd uit. Vitesse leek naarmate de tweede helft vorderde steeds meer tevreden te zijn met een punt, terwijl FC Utrecht bleef zoeken naar meer. En daar werd de ploeg van trainer Robby Alflen ook voor beloond.

Op aangeven van Rubio Rubin zette Boymans de Domstedelingen in de 69ste minuut op voorsprong en zeven minuten later zorgde de spits - met zijn zesde competitietreffer in vijf wedstrijden - ook voor de beslissing. Arnold Kruiswijk trok Rubin neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Kevin Blom gaf de verdediger zijn tweede gele kaart en de thuisclub een strafschop.

Boymans schoot deze overtuigend binnen en zorgde daarmee voor de vijfde overwinning van FC Utrecht dit seizoen. De Domstedelingen stijgen daardoor naar de achtste plaats in de Eredivisie, die plek moet Vitesse juist afstaan.