Bouy: 'Ik heb bij Juventus enorme stappen gemaakt'

Ouasim Bouy maakte in februari van dit jaar als speler van Ajax A1 een droomtransfer naar Juventus. Negen maanden later spreekt de linksbenige middenvelder met Voetbal International over zijn overgang naar Turijn en zijn huidige club Brescia, de huidige nummer zes van de Serie B waarvoor hij nu op huurbasis uitkomt.

Bouy: 'Ik heb bij Juventus enorme stappen gemaakt'

'In Italië heb ik enorme stappen gemaakt en ben ik als middenvelder veel allrounder geworden', aldus de negentienjarige jeugdinternational van Oranje. 'In mijn eerste half jaar bij Juve heb ik veel geleerd tijdens de trainingen van spelers als Andrea Pirlo, Claudio Marchisio en Giorgio Chiellini. En natuurlijk heb ik aan Eljero Elia veel steun gehad. Je hoort wel eens verhalen dat topvoetballers uit de hoogte zijn, maar bij Juventus heb ik het tegenovergestelde ervaren.'

En hij vervolgt: 'Van Marchisio heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe de samenwerking op het middenveld verloopt en wat hij doet als Pirlo uitstapt', analyseert de leergierige Nederlander. Ook de manier van spelen was wennen voor de jongeling. In de Serie A wordt van een middenvelder meer verdedigend werk verwacht.

Na een half jaar werd besloten om Bouy ervaring op te laten doen bij Brescia, dat uitkomt in de Serie B. 'Juventus vond het belangrijk dat ik veel aan spelen zou toekomen, en dan het liefst in Italië. Een seizoen op huurbasis is iets waar ik zelf achterstond. Ik kon ook blijven, maar ik heb er niets aan om in een seizoen maximaal vijf, zes wedstrijdjes te spelen.'

Waar de geboren Amsterdammer volgend seizoen speelt is nog niet helemaal duidelijk. 'Juventus heeft regelmatig contact met Brescia en mijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Ik focus me nu op Brescia maar de bedoeling is dat ik volgend jaar terugkeer naar Turijn', aldus een zelfverzekerde Bouy.

In de Serie B bezet Brescia de zesde plaats met 23 punten uit zestien wedstrijden. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Alessandro Calori thuis tegen Hellas Verona, de huidige nummer drie. Lees meer over Ouasim Bouy in Voetbal International 48. De nieuwe editie ligt sinds woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's