Boutahar gevierde man bij Willem II tegen Roda JC

Willem II heeft Roda JC dieper in de zorgen gedrukt door het onderlinge duel in Tilburg met 2-1 te winnen. Saïd Boutahar scoorde twee keer, maar had er misschien nog wel meer moeten maken.

Boutahar gevierde man bij Willem II tegen Roda JC

In de beginfase van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat
Willem II zou gaan winnen. Roda JC begon feller en was met een knal op de lat van Sekou Cissé ook dicht bij een doelpunt geweest.

Willem II was op tijd bij de les. Boutahar had eerder al de paal geschampt en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong door een vrije trap langs de Roda-muur in het doel te schieten. Doelman Bram Castro ging daarbij niet geheel vrijuit.

Roda speelde met veel inzet, maar slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden. Willem II kreeg wél kansen. Boutahar liet tot twee keer toe de kans liggen de wedstrijd te beslissen. De derde keer was het wél raak. Na een actie van invaller Sergio Zijler kon Boutahar simpel de bal in het lege doel schieten.

Roda slaagde er op de valreep nog wel in de spanning terug te brengen. Yeanvion Yulu-Matondo poeierde prachtig raak, waarna de gasten zowaar nog aan een slotoffensief toekwamen. Willem II hield met angst en beven stand.

Willem II klimt door de zege naar de achtste plaats. Roda blijft voorlaatste met slechts zes punten uit tien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's