Boussoufa leidt Anderlecht naar vierde zege in successie

Anderlecht heeft nog een perfecte score in de Belgische competitie. Mbark Boussoufa was de grote man bij de koploper. AA Gent blijft in het spoor.

SV Zulte Waregem-Anderlecht 0-2Mbark Boussoufa was belangrijk voor Anderlecht met een doelpunt en een assist. Na een saaie eerste helft scoorde de kleine Marokkaan op slag van rust door een rebound binnen te schieten. In de tweede helft stelde Boussoufa de pas zestienjarige Romelu Lukaku in staat de wedstrijd te beslissen: 0-2. Anderlecht gaat met twaalf punten uit vier wedstrijden aan de leiding. Boussoufa scoorde in alle tot dusverre gespeelde duels.

AA Gent-SC Lokeren 4-1Ook AA Gent is de competitie uitstekend begonnen. Na de ruime zege tegen Lokeren hebben De Buffalo’s tien punten uit vier duels. Adnan Custovic opende de score namens Gent en nam met een benutte strafschop ook de 3-0 voor zijn rekening. Bij de verliezende gasten begon Donovan Deekman in de basis. De voormalige speler van SC Heerenveen werd na 68 minuten gewisseld.