Boussoufa en Dzsudzsák begroeten Zhirkov bij Anzhi

Het ambitieuze en koopkrachtige Anzhi Makhachkala heeft met aantrekken van Yuri Zhirkov opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Russische linksback wordt voor vijftien miljoen euro overgenomen van Chelsea.

Boussoufa en Dzsudzsák begroeten Zhirkov bij Anzhi

In 2009 maakte Chelsea twintig miljoen euro aan CSKA Moskou voor Zhirkov. Op Stamford Bridge vormde hij evenwel geen enkele bedreiging voor linksback Ashley Cole. En met het oog op de aanwezigheid van Jong Oranje's Patrick van Aanholt in de selectie, achtte Chelsea een langer verblijf van de Rus niet noodzakelijk.

Zhirkov gold vooral ten tijde van de succesprestaties van de nationale ploeg in 2008 onder Guus Hiddink als een van 's lands topspelers. Bij Anzhi Makhachkala, momenteel vijfde in de Premjer Liga, wordt de 27-jarige back ploeggenoot van onder anderen Mbark Boussoufa, de Marokkaanse Nederlander die werd weggekocht bij Anderlecht. Ook Roberto Carlos en voormalig PSV’er Diego Tardelli spelen bij de club in Dagestan, terwijl Balázs Dzsudzsák onlangs de overstap vanuit Eindhoven maakte.

Engelse media speculeren nu dat de Londense grootmacht de transfersom zal aanwenden voor het kopen van Luka Modric van Tottenham Hotspur. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's