Boussoufa beleeft droomrentree bij AA Gent

Reacties

AA Gent heeft Mbark Boussoufa na bijna tien jaar weer zien schitteren voor De Buffalo's. De 31-jarige middenvelder trad in de schijnwerpers, maar is in de Champions League weer tribuneklant.

Boussoufa beleeft droomrentree bij AA Gent

Trainer Hein Vanhaezebrouck had bij de terugkeer van Boussoufa nog zijn wenkbrauwen gefronst. De succescoach was niet gekend in de transfer van de Marokkaanse middenvelder, die wegkwijnde bij Lokomotiv Moskou.

Halverwege de eerste helft van de wedstrijd tegen Excelsior-Moeskroen deed hij toch een beroep op Boussoufa. De blessure van Moses Simon dwong Vanhaezebrouck tot een wissel en daarbij viel zijn oog op de verloren zoon.

'Ik was een beetje verrast door de vroege invalbeurt, maar dat bevestigt alleen maar het vertrouwen van de trainer', zei Boussoufa na afloop. 'Het voelt heel goed aan, vooral persoonlijk. Ik heb heel lang niet gevoetbald.'

Boussoufa, die in 2006 AA Gent had verlaten, kreeg bij zijn entree direct een warm welkom van de Gentse aanhang. De middenvelder betaalde dat terug. In de 85ste minuut brak hij de ban tegen Moeskroen, dat in de slotfase nog een tweede Gentse treffer incasseerde.

'Na mijn doelpunt had ik een heel goed gevoel, maar het belangrijkste is dat we de drie punten pakken', aldus de Marokkaan. 'Ik voel me ook nog niet helemaal fit. Om eerlijk te zijn: ik had op het veld wat moeite met de ademhaling en voelde dat ik ritme miste. Ik hoop dat ik het team nog meer kan helpen in de toekomst.'

Het succes was een opsteker op weg naar het vervolg in de Champions League, waarin VfL Wolfsburg komende week de tegenstander is van AA Gent. Boussoufa moet woensdag  sowieso toekijken, omdat hij niet behoort tot de Champions League-selectie.

'Ik neem mijn niet-selectie zoals die komt. Ik ben blij dat ik opnieuw kan voetballen. Jammer dat ik er niet bij ben, maar dat is het leven. Het is de verdienste van de andere jongens dat ze staan waar ze staan. Dat ik dan niet mee doe, dat is jammer voor mij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.