Bournemouth moet topaankoop Gradel half jaar missen

Reacties

Een flinke tegenvaller voor promovendus Bournemouth. Het kan pas in de loop van volgend jaar weer beschikken over vleugelaanvaller Max Gradel. De Ivoriaan heeft zijn kruisband afgescheurd.

Bournemouth moet topaankoop Gradel half jaar missen

Bournemouth stuntte vorig seizoen door te promoveren naar de Premier League. Om zich te versterken trok de kleine club onder meer de portemonnee voor Gradel. De linkerspits werd voor liefst 9,5 miljoen euro overgenomen van Saint-Étienne. In de Ligue 1 was Gradel vorig seizoen goed voor zeventien goals, hij gold mede daardoor dan ook als absolute topaankoop voor de ploeg van manager Eddie Howe.

Gradel is nu echter minimaal een half jaar uitgeschakeld. Hij blijkt tijdens het thuisduel met Leicester City van afgelopen zaterdag (1-1) een kruisband te hebben afgescheurd. In 2013 hield eenzelfde blessure hem al eens geruime tijd aan de kant. Bournemouth staat na vier duels elfde in de Premier League. Het verloor nipt van Aston Villa en Liverpool, won bij West Ham United en speelde dus gelijk tegen Leicester. Gradel kwam in al die duels in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.