Boulahrouz zet definitief punt achter loopbaan

Reacties

Khalid Boulahrouz heeft zijn carrière als profvoetballer beëindigd. Hij zat al ruim een half jaar zonder club na het aflopen van zijn contract bij Feyenoord.

Boulahrouz zet definitief punt achter loopbaan

De 34-jarige Boulahrouz hield de afgelopen maanden de deur op een kier voor geïnteresseerde clubs, maar heeft nu besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. 'Met de tijd zijn andere dingen voor mij belangrijker geworden, zoals mijn kinderen. Ook zonder voetbal, ben ik een gelukkig mens. Ik had de mogelijkheden om in Italië of India te voetballen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde het niet ten koste van alles', laat hij weten aan Helden.

Boulahrouz speelde afgelopen seizoen voor Feyenoord en kwam daarvoor uit namens Brøndby IF, Sporting Lissabon, VfB Stuttgart, Sevilla, Chelsea, Hamburger SV en RKC Waalwijk. Ook speelde hij 35 keer voor het Nederlands elftal. Zijn beste periode als clubvoetballer beleefde hij naar eigen zeggen bij HSV, de leukste tijd was bij RKC. Hij won in zijn carrière de FA Cup, League Cup en Spaanse Super Cup.

Kannibaal
Omdat hij de duels spijkerhard inging, verdiende Boulahrouz in Duitsland de bijnaam Der Kannibal. Deze bijnaam deed hij tijdens het WK van 2006 eer aan, met een spijkerharde overtreding op Cristiano Ronaldo, die er een litteken aan overhield. 'In 2012 kwamen we elkaar nog tegen op het EK. Wesley Sneijder stond met hem een babbeltje te maken in de gang. We moesten wachten tot we het veld op mochten om te trainen. Het duurde lang, dus ik ging even polshoogte nemen. Toen hoorde ik Sneijder ineens roepen: "Boula!" En daarna: "Hey Cris, look, your best friend!" Het gezicht van Ronaldo sprak boekdelen, ha. Maar ik vond het niet meer nodig om sorry te zeggen. Het was verjaard.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.