Botteghin tekent vierjarig contract in De Kuip

Reacties

Eric Botteghin verlaat FC Groningen voor Feyenoord. De Braziliaanse verdediger doorstond donderdag de medische keuring en is met de Rotterdammers een vierjarig contract overeengekomen.

Botteghin tekent vierjarig contract in De Kuip

Botteghin stond woensdagavond nog gewoon op het veld tijdens het duel tussen FC Groningen en FC Twente (1-1), maar ontbrak een dag later op de training van de noorderlingen wegens zijn op handen zijnde transfer.

Feyenoord en FC Groningen bereikten donderdag een akkoord, waarna de huidige werkgever van de 27-jarige verdediger hem toestemming gaf om tot een persoonlijk akkoord te komen met de Rotterdammers. In Rotterdam-Zuid doorstond hij de medische keuring met succes en zette hij zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis. Hij gaat bij Feyenoord spelen met het rugnummer 33.

Hogerop
'Eric heeft bij FC Groningen bewezen dat hij klaar is voor een stap hogerop', meent technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van de Rotterdammers. 'We zijn erg blij met zijn komst, waardoor we de posities centraal achterin zeer goed bezet hebben.'

De Braziliaan kwam in 84 officiële wedstrijden in actie in het groen-wit van FC Groningen. Die club haalde hem in de zomer van 2013 op bij NAC Breda. De oud-speler van PEC Zwolle en Barueri (Bra) was in de Euroborg nog in het bezit van een eenjarig contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.