Botteghin en De Leeuw genoten van fans: 'Gekkenhuis'

In de schaduw van Albert Rusnák, die beide treffers voor zijn rekening nam, speelde Eric Botteghin zondag ook een geweldige wedstrijd. Dankzij de Braziliaanse verdediger kreeg PEC Zwolle nauwelijks kansen in de door FC Groningen gewonnen KNVB-bekerfinale.

'We gingen goed de strijd aan en ik probeerde wat rust in het team te brengen', reageerde Botteghin na de 2-0 overwinning in De Kuip. 'De hele tijd hoorde je onze supporters zingen en schreeuwen. Ik heb de sfeer heel bewust meegekregen en er echt van genoten. Mijn favoriete club Palmeiras won zestien jaar geleden de Copa Libertadores en dat gaf me als jongen van elf een geweldig gevoel. Datzelfde gevoel heb ik nu weer.'

Michael de Leeuw was twee keer dicht bij een doelpunt, maar kon zijn stempel niet drukken op de finale. En dat terwijl de aanvaller dit seizoen al zeven keer trefzeker was in het KNVB-bekertoernooi. De Leeuw had één doelpunt nodig om samen met Arek Milik (Ajax) als topscorer te eindigen. Na het laatste fluitsignaal stond hij daar niet meer bij stil. 'Je weet van gekkigheid niet wat je moet doen, maar ik heb ervan genoten. De supporters hebben er echt een gekkenhuis van gemaakt. Dit is de mooiste dag uit mijn carrière.'

'We kregen al snel twee goede mogelijkheden al vond ik PEC Zwolle de eerst helft iets beter', gaf De Leeuw na de wedstrijd toe. De aanvaller zag een ploeggenoot twee keer de trekker overhalen. 'Albert Rusnák gaat vanaf vandaag door het leven als legende. Dit is zo mooi, vorig jaar was het al feest en het zal de komende dagen nog wel een groter feest zijn in Groningen. Ik heb al tegen de trainer gezegd dat ik volgende week een luie spits ben.'