Botsing met Robben kostte Moreno transfer naar Barcelona

Reacties

Voor Héctor Moreno zal de confrontatie tussen Nederland en Mexico op het WK 2014 altijd blijven steken. De verdediger werd met zijn land niet alleen op ongelukkige wijze uitgeschakeld, hij greep persoonlijk ook nog eens naast de transfer van zijn leven.

Botsing met Robben kostte Moreno transfer naar Barcelona
© Pro Shots

Moreno had een sterk seizoen bij Espanyol achter de rug in aanloop naar het WK in Brazilië en dat was ook bij de buren opgevallen. 'Ik voelde me heel erg goed, in alle opzichten. Dankzij mijn teamgenoten kon ik echt uitblinken bij Espanyol', blikt de inmiddels 32-jarige Mexicaan terug bij TUDN. 'Ik was in gesprek met Barcelona, daar kon ik een meerjarig contract tekenen.'

Barcelona was op zoek naar centrumverdedigers, omdat clubicoon Carles Puyol een punt achter zijn carrière gezet had. Moreno was dus in beeld, maar hij wilde eerst het WK met Mexico afmaken. In de achtste finale tegen het Nederlands elftal sloeg het noodlot echter toe. Bij een tackle op Arjen Robben liep Moreno een beenbreuk op, die hem tot en met december aan de kant hield.

'Zonder die zware blessure was alles waarschijnlijk heel anders gelopen. Het was zwaar en moeilijk om te accepteren. Ik moest mijn leven echt pauzeren', aldus Moreno, die bij Espanyol bleef en Barcelona in het seizoen 2014/15 vervolgens de treble zag winnen. In de zomer daarop vertrok hij naar PSV.

Inmiddels speelt Moreno voor Al-Gharafa in Qatar. 'Ik had in Europa kunnen blijven, daar ben ik nog steeds goed genoeg voor, maar ik wilde heel graag de toekomst van mijn familie veiligstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.