Botsing der giganten lijkt een garantie voor spektakel

Vrijdagavond staan twee van de beste voetballers van dit moment tegenover elkaar als Portugal en Zweden de strijd voor een WK-ticket aangaan (aftrap 20.45 uur in Lissabon). Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic verkeren al maanden in grootse vorm.

Botsing der giganten lijkt een garantie voor spektakel

Cristiano Ronaldo maakte dit seizoen in de Primera División al zestien doelpunten in dertien duels voor Real Madrid. De Portugese superster imponeerde ook in de Champions League met acht (!) treffers in de eerste vier groepswedstrijden.

Ibrahimovic was deze jaargang voor Paris Saint-Germain in de Ligue 1 al goed voor acht goals in dertien duels en voegde daar in de Champions League zeven treffers aan toe. Namens de Zweedse nationale ploeg maakte de lange aanvaller sinds de zomer al vijf doelpunten in vier interlands. Cristiano Ronaldo staat dit seizoen namens Portugal op vier goals in drie wedstrijden.

Zowel Cristiano Ronaldo als Ibrahimovic kan zich op korte termijn kronen tot topscorer van zijn land. De aanvaller van Real Madrid staat na 107 interlands op 43 goals en heeft nog vier treffers nodig om de huidige topschutter aller tijden Pauleta te evenaren. Ibrahimovic maakte tot dusverre 46 goals in 94 optredens voor Zweden en heeft topscorer Sven Rydell (49 treffers in 43 interlands) nadrukkelijk in het vizier.

Samenstelling: Ramon Min & Chris Tempelman

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen