Botaka en Lukoki niet speelgerechtigd voor duel Congo

Reacties

De voetbalbond van DR Congo is er niet in geslaagd het papierwerk voor Jordan Botaka en Jody Lukoki op tijd af te handelen. Hierdoor ontbreken de buitenspelers in het kwalificatieduel met Madagaskar (aftrap 16.30 uur) voor de Afrika Cup in 2017.

Botaka en Lukoki niet speelgerechtigd voor duel Congo

Na oefenduels met Irak eind maart, maakte Botaka dinsdag tegen Kameroen zijn eerste doelpunt namens DR Congo. Lukoki verving hem in de 62ste minuut en maakte zo ook zijn internationale debuut.

Het lukte Congo echter niet om op tijd een akkoord te krijgen van de FIFA om Botaka en Lukoki ook in een officieel kwalificatieduel speelgerechtigd te krijgen. De procedure nam extra tijd in beslag doordat de aanvallers beiden ook uitkwamen voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje.

Botaka leefde eerder deze week op de website van zijn club Excelsior nog toe naar de confrontatie tegen Madagaskar. 'Sinds onze landing op het vliegveld maken de mensen er hier één groot feest van. De wedstrijd van zondag tegen Madagaskar is het gesprek van de dag, op straat en in de media. Het is ook niet normaal hoeveel mensen bijvoorbeeld naar de training komen kijken. Ik denk dat er wel tienduizend supporters langs het veld stonden. De hele tijd maken ze sfeer. Bij de training was nog maar één van de tribunes gevuld, dus ik kijk er enorm naar uit hoe dat zondag zal zijn tijdens de wedstrijd', zei Botaka, die een optreden dus door zijn neus geboord zag worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.