Bosz ziet Leerdam bij Vitesse weer als rechtsback

Reacties

Kelvin Leerdam komt dit seizoen weer in aanmerking voor de rechtsbackpositie bij Vitesse. De 25-jarige ex-Feyenoorder raakte vorig seizoen op een zijspoor, maar is in genade aangenomen door trainer Peter Bosz.

Bosz ziet Leerdam bij Vitesse weer als rechtsback

Twee seizoenen terug maakte Leerdam al furore als rechtervleugelverdediger en zat hij dicht tegen het Nederlands elftal aan. Afgelopen seizoen kreeg de geboren Surinamer op de eerste training van het seizoen te horen dat hij zich moest richten op het middenveld.

In de tussentijd had Vitesse Chelsea-huurling Wallace binnengehaald voor de rechtsbackpositie. Leerdam verloor vervolgens de strijd op het middenveld, terwijl Wallace voorbij werd gesneld door jeugdproduct Kevin Diks.

Middenvelder Leerdam bekeek de rest van het seizoen vanaf de bank en dacht aan een vertrek. Nu is hij plots de beoogde rechtsback. Bosz: 'Ik vind dat je duidelijk moet zijn tegen een speler, perspectief moet bieden. Daarom heb ik aan het begin van dit seizoen opnieuw met Kelvin gesproken. Vorig jaar zag ik voor hem de meeste mogelijkheden op het middenveld. Als een loper.'

'Dat heeft hij ook volledig waargemaakt. Hij had in de winterstop topscorer van de Eredivisie kunnen zijn', vervolgt de coach van de Arnhemmers. 'Nu hebben we nieuwe jongens voor het middenveld met onder anderen Danilo Pantic, Lewis Baker, Marvelous Nakamba en Sheran Yeini. Dan ga je weer samen kijken waar iemand een kans maakt. Hij mag samen met Diks uit gaan maken wie er op rechtsback gaat spelen.'

Donderdagavond gaat Vitesse op bezoek bij het Southampton van manager Ronald Koeman in de derde voorronde van de Europa League. Een week later is de return in Arnhem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.