Bosz wil niets van crisis weten in aanloop naar bekerduel

Reacties

Vitesse-trainer Peter Bosz heeft dinsdag nog maar eens het belang van het bekerduel van woensdag met FC Groningen benadrukt. Het bekertoernooi lijkt voor de Arnhemse club de enige overgebleven manier Europees voetbal te bewerkstelligen. De Arnhemmers bezetten momenteel de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Bosz wil niets van crisis weten in aanloop naar bekerduel

De 4-1 nederlaag bij SC Heerenveen betekende zaterdag alweer het tweede verlies van 2015. Bovendien wonnen de Arnhemmers maar één van hun laatste tien competitieduels. Een flinke crisis, al spreekt trainer Peter Bosz dat tegen. 'Aan dat soort onzin doe ik niet mee. Ik vond dat er tegen SC Heerenveen een heel slecht Vitesse stond, een Vitesse dat je niet vaak hebt gezien dit seizoen. We hebben wel meer wedstrijden verloren, maar dan zag je een Vitesse dat had kunnen of moeten winnen', aldus Bosz tegen Voetbal International. 'Dit is niet het Vitesse dat ik herken. Het was slecht.'

In Arnhem wordt inmiddels druk gespeculeerd over het niveau van de selectie. Zo valt rechtsback Wallace al weken door de mand en heeft Bosz geen vertrouwen in beide spitsen Uros Djurdjevic en Abiola Dauda. Een uitschieter op de transfermarkt lijkt er door de financiële positie niet in te zitten. Bosz vindt de recente resultaten ook geen aanleiding om nieuwe spelers aan te trekken. 'Met deze spelers hebben we ook laten zien dat we weldegelijk goed kunnen voetballen. We moeten zelf goed in de spiegel kijken. Ik vind dat deze spelers het beter kunnen. Ik werk met de spelers die ik tot mijn beschikking heb.'

Besloten
Vanwege het belang van het bekerduel met de noorderlingen kondigde Bosz al aan besloten te trainen. Vorig jaar koos de Vitesse-coach in de aanloop naar de play-off tegen FC Groningen ook voor een besloten trainingskamp. Met dank aan de spelersgroep lekte de directe locatie toen binnen een half uur uit. Het kamp leverde vervolgens ook niks op: De Groningers waren in twee duels te sterk.

'Het resultaat in Heerenveen zijn we snel vergeten, maar het spel niet. Daar hebben we zondag met zijn allen over gesproken. We moeten snel door, want woensdag wacht een heel belangrijk bekerduel. En daar willen we ons goed op voorbereiden. Vandaar dat we vanmiddag besloten trainen', zo duidt Bosz zijn besluit op de clubwebsite.

Een lichtpuntje voor Vitesse is de aanstaande rentree van Bertrand Traore, die voor de winterstop nog indruk maakte als spits. Dat is uitgerekend de positie waarvoor Bosz nu zoekende is. Vervolgens vertrok de aanvaller met de nationale ploeg van Burkina Faso naar Equatoriaal Guinee voor het toernooi om de Afrika Cup. Inmiddels is Traore uitgeschakeld en is nog onduidelijk of hij woensdag van de partij kan zijn, zo meldt de club. Zondag tegen Ajax is hij zondag wél beschikbaar. Voor de Arnhemmers is dat een opsteker aangezien Traore bij de afgetekende 4-0 bekerzege in Amsterdam nog twee keer trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.