Bosz: 'Volkomen logisch dat Pröpper bij Oranje zit'

Reacties

Dat Davy Pröpper bij de voorselectie van Oranje zit is voor Peter Bosz geen verrassing. Sterker, de trainer van Vitesse vindt het terecht dat zijn middenvelder daartoe behoort.

Bosz: 'Volkomen logisch dat Pröpper bij Oranje zit'

'Ja, het is logisch dat Davy bij de voorselectie zit. Ik was verrast geweest als dat niet zo was geweest', zegt Bosz op de clubwebsite.

'Davy is bezig aan een fantastisch seizoen. Hij speelt nu al een lange periode erg goed. Ik zou het ook logisch vinden als hij bij de definitieve selectie zit', aldus Bosz.

Pröpper zelf is minder uitgesproken over zijn uitverkiezing. 'Ik was wel verrast. Het team draaide niet zo denderend, maar zelf haalde ik steeds een goed niveau', aldus de spelverdeler van Vitesse. 'Maar het is natuurlijk leuk dat ik erbij zit. En of er meer inzit zien we vanzelf wel.'

De 23-jarige middenvelder neemt het zaterdag op tegen promovendus FC Dordrecht. Aan de Krommedijk krijgt Pröpper opnieuw de kans zich te profileren voor bondscoach Guus Hiddink. De concurrentie op het middenveld liegt er namelijk niet om.

Behalve Pröpper, die nog wacht op zijn debuut in Oranje, werden ook Ibrahim Afellay, Daley Blind, Jordy Clasie, Leroy Fer, Nigel de Jong, Davy Klaassen, Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en IJsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.