Bosz verlaat Vitesse en gaat aan de slag bij Maccabi

Reacties

Vitesse neemt per direct afscheid van trainer Peter Bosz. Hij verkast naar Maccabi tel Aviv, de regerend kampioen van Israël. Assistent Rob Maas neemt voorlopig de honneurs waar voor de 52-jarige coach, die nog een contract tot het einde van het seizoen had.

Bosz verlaat Vitesse en gaat aan de slag bij Maccabi

Bosz is sinds medio 2013 trainer van de Arnhemmers. Bij de jaarwisseling bezette hij met Vitesse de vijfde plek. Bosz, die in het verleden ook trainer was bij De Graafschap, Heracles Almelo en technisch directeur bij Feyenoord werd de voorbije seizoenen zesde en vijfde in de Eredivisie. Afgelopen seizoen werd door winst in de play-offs Europees voetbal afgedwongen. 'Dit is ook voor mij een verrassing, ik was helemaal niet van plan om in de winterstop weg te gaan', stelt Bosz. 'Dat is een ongelukkige periode, maar deze kans kon ik niet laten liggen.'

Zondag lekte al uit dat Bosz een onderhoud had gehad met Jordi Cruijff, de technisch directeur van Maccabi. De Apeldoornse coach tekent voor anderhalf jaar bij de Israëlische grootmacht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij op het trainingskamp in Spanje met de clubleiding van Vitesse over de toekomst zou praten.

'Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd', legt Bosz op de clubwebsite uit. 'Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan. Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen.'

'Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer', vervolgt Bosz, die onlangs voor de 250ste in de Eredivisie op de bank zat.

De 22-voudig landskampioen van Israël, de club is daarmee recordhouder, bezit op dit moment de eerste plek met 38 punten uit 17 duels. Hapoel Beer Sheva heeft net zo veel punten, maar nog wel een duel tegoed. In de Champions League verloor Maccabi dit seizoen alle zes de groepsduels. Chelsea, Dinamo Kiev en FC Porto waren alle drie in beide duels te sterk. Maccabi zat zonder hoofdtrainer omdat Slavise Jokanovic onlangs voor een direct vertrek naar Fulham koos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.