Bosz: 'Niet het juiste moment voor debuut Neres'

Reacties

Peter Bosz zat in de slotfase van de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau geen moment ontspannen op de bank, zo heeft hij toegegeven na de 1-0 zege. De Ajax-trainer besprak na afloop de prestaties van onder anderen Kasper Dolberg en Hakim Ziyech.

Bosz: 'Niet het juiste moment voor debuut Neres'

Ajax verzuimde afstand te nemen na de openingstreffer van Nick Viergever, waardoor het spannend bleef. Een ideale gelegenheid voor Bosz om winteraankoop David Neres te laten debuteren, bleef zo uit. 'Ik heb wel overwogen Neres in te laten vallen. Daar zit ik wel naar te kijken. Het was alleen niet het juiste moment en de juiste wedstrijd om hem te brengen. Hij weet nog te weinig van onze manier van spelen om hem in zo'n wedstrijd, waarin Legia aan één goal genoeg had, te brengen', legde Bosz uit bij FOX Sports.

De coach was gematigd tevreden over het spel van zijn elftal tegen de Poolse Europa League-opponent. Bosz: 'Ik vond wel dat we de bovenliggende partij waren in de hele wedstrijd. We wilden voor die tweede gaan en als die niet valt, dan blijft het billenknijpen. Nee, ik was op het einde absoluut niet meer rustig.'

Opvallend genoeg wisselde Bosz maar één keer. Kasper Dolberg werd tien minuten voor het einde vervangen door Abdelhak Nouri. Bosz gaf uitleg: 'Ik vond dat Kasper niet goed speelde. Hij was niet balvast in het einde van de wedstrijd, op het moment dat we balbezit nodig hadden. Het was teveel reageren in plaats van anticiperen. Dat is een teken dat iemand moe is, want hij is wel een slimme speler. Wij dachten dat we met Bertrand Traoré gevaarlijker konden zijn tegen die twee sterke centrumverdedigers.'

Ziyech
Tot slot nam de Ajax-trainer het op voor Hakim Ziyech, die volgens analisten Ronald de Boer en Gertjan Verbeek een vermoeide indruk maakte. Bosz kon wel lachen om die suggestie. 'Als je zoveel loopt als hij gedaan heeft, dan mag je ook moe ogen. Maar ik vond dat absoluut niet. Hij heeft enorm veel arbeid voor de ploeg verzet. Het was mooi geweest als hij er nog eentje gemaakt had', doelde Bosz onder meer op de enorme kans in de extra tijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.