Bosz na late gelijkmaker: 'Ben er doodziek van'

Vitesse-trainer Peter Bosz moest na de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur genoegen nemen met een gelijkspel. En daar was hij allerminst tevreden mee.

'Als het gelijkspel pas in de laatste minuten tot stand komt, dan is dat moeilijk te accepteren. Ik ben er doodziek van', liet Bosz na afloop weten aan FOX Sports. Zakaria Labyad boog een 1-0 achterstand (goal Michiel Hemmen) eigenhandig om tot 2-1, maar Bartholomew Ogbeche maakte in de laatste minuut de 2-2.

En dat terwijl Vitesse de kansen op de 3-1, en dus de beslissing, kreeg. 'Maar als je die 3-1 niet maakt, dan weet je dat het spannend blijft. Als die bal uit een corner dan even verkeerd valt, wordt het nog gelijk ook. Maar zorgen maak ik me pas als we in negentig minuten tijd geen kansen meer creëeren. Er zal toch een moment moeten komen dat ballen die er nu net niet in gaan, er wél in gaan? ', vroeg hij zich hardop af.

Over de late gelijkmaker van Cambuur wilde Bosz niet zeuren. Die viel uit een corner, hoewel het twijfelachtig was of de bal ook echt over de achterlijn was gegaan. Vooral keeper Piet Velthuizen maakte zich daar erg kwaad over. 'Ik kon het onmogelijk zien. De grensrechter stond op de lijn, die situatie was het enige dat hij in de gaten moest houden en hij stak resoluut de vlag omhoog. Aan de andere kant: Piet stond er nóg dichterbij. Wat we zelf in zo'n situatie moeten doen is snel gaan staan en zorgen dat die corner er niet in gaat. Dat hebben we dus niet goed gedaan.'