Bosz: 'Misschien vaker wedstrijd met tien man uitspelen'

Peter Bosz realiseert zich achteraf dat de rode kaart voor Thomas Bruns een terechte was. De trainer van Heracles Almelo ging tijdens de wedstrijd flink tekeer om de straf. Hij vindt dat Heracles ondanks de overwinning op NEC niet best heeft gespeeld.

Bosz: 'Misschien vaker wedstrijd met tien man uitspelen'

Een treffer van Everton maakte uiteindelijk het verschil voor de Almeloërs. Ze hielden stand, ondanks de rode kaart voor Bruns voor een overtreding op Daan Bovenberg. Bosz was in eerste instantie verbaasd over de conclusies van de arbitrage.

'Het was erg ver bij ons vandaan', vertelde Bosz tegen Eredivisie Live. Ik hoorde de vierde official heel hard rood roepen, maar ik begrijp niet hoe hij het kan zien als ik ook moeite had om het te zien. Ik heb het nog niet teruggekeken, maar er werd mij gezegd dat het een terechte rode kaart was.'

Over het spel van zijn ploeg was Bosz duidelijk. 'Ik denk dat we niet het beste Heracles hebben gezien. Er zat veel druk op het spel, jongens wilden zich erg graag bewijzen maar er was geen goed voetbal.' Bosz was wel tevreden over Geoffrey Castillion, die Everton na zijn doelpunt afloste.

'De wissels was ik al van plan, ik vond dat hij net als Vejinovic niet goed speelde. Castillion maakte uitstekend gebruik van de ruimte, maar had er wel twee mogen maken. Misschien moeten we vaker een wedstrijd met tien man uitspelen. De beste kansen kreeg NEC tegen elf man, terwijl wij met tien er nog wel wat meer konden maken op de counter.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's