Bosz maandag langs commissie van beroep

Reacties

De commissie van beroep behandelt op maandag 12 oktober vanaf 20.00 uur de zaak van Peter Bosz. De trainer van Vitesse werd tijdens het uitduel met Heracles Almelo in het KNVB-bekertoernooi door arbiter Danny Makkelie naar de tribune gestuurd, maar weigerde het speelveld te verlaten.

Bosz maandag langs commissie van beroep

Bosz werd door de aanklager voor vier duels geschorst, maar Vitesse ging daartegen in beroep. De tuchtcommissie van de KNVB gaf de aanklager gelijk, waarna Vitesse opnieuw in protest aantekende. De commissie van beroep zal zich maandag buigen over de straf voor Bosz.

'Wederom staat de aanklager betaald voetbal tegenover Bosz', aldus KNVB-woordvoerder Hans van Kastel. 'Vitesse mag opnieuw proberen te bewijzen dat de straf te hoog dan wel ongepast is. Een gang naar de commissie van beroep is vrij uitzonderlijk. De laatste zaak die mij bijstaat is die van Anco Jansen.'

De aanvaller van Roda JC Kerkrade werd vorig seizoen vrijgesproken, nadat de aanklager en de tuchtcommissie hem eigenlijk voor zes wedstrijden hadden willen schorsen. Vitesse eiste afgelopen week ook volledige vrijspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.