Bosz maakt zich kwaad over apengeluiden richting Onana

Ajax-trainer Peter Bosz heeft vol afschuw gereageerd op de racistische uitingen richting doelman André Onana in het duel met Vitesse afgelopen zondag.

Bosz maakt zich kwaad over apengeluiden richting Onana

Enkele mensen op de tribunes van het Gelredome lieten zich zondagmiddag van hun slechtste kant zien door apengeluiden te maken in de richting van Onana. 'Ik vind het ongelooflijk dat dat nog steeds kan voorkomen. En of het er nu twee of twintig waren - volgens mij waren het er niet zo heel veel - dat zijn er nog altijd veel te veel. Nogmaals: ongelooflijk dat dit in Nederland nog kan gebeuren', aldus Bosz op zijn persconferentie.

De terugkeer van Bosz bij de club waar hij van 2013 tot 2016 hoofdtrainer was kreeg daardoor ondanks het voor Ajax goede resultaat (0-1) een nare nasmaak. 'In al die tijd dat ik bij Vitesse heb gezeten heb ik dat nog nooit meegemaakt', vertelde de trainer. 'Ik ben ook 's ochtends vroeg al gebeld door Joost de Wit (algemeen directeur van Vitesse, red.) die zijn excuses daarvoor aanbood en aangaf meteen zou proberen te achterhalen wie het geweest zijn.'

De oefenmeester sprak nog niet met Onana over het voorval in Arnhem. 'Ik heb hem niet meer gesproken, ik heb er tijdens de wedstrijd ook niets van meegekregen. De dag dat wij vrij waren kreeg ik het te horen. Nu zijn we hier en gaan we trainen, dus ik zal hem zometeen wel zien.'

Ajax maakt zich op voor de return van het Europa League-tweeluik met Legia Warschau. De Amsterdammers moeten donderdagavond (19.00 uur) in de Arena winnen na het eerdere 0-0 gelijkspel in Polen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen