Bosz laat zich geen crisis aanpraten

Reacties

Na de midweekse dreun in het bekertoernooi tegen FC Groningen (4-0) is het weer onrustig rondom Vitesse. Trainer Peter Bosz wil echter niets weten van een crisissfeer in de aanloop naar het thuisduel met Ajax van zondag.

Bosz laat zich geen crisis aanpraten

De nederlaag tegen Groningen was de vierde op rij voor Vitesse, dat in die duels maar één keer tot scoren kwam en is afgezakt naar plek twaalf, slechts zes punten boven de gevarenzone. 'Als je naar de ranglijst kijkt, dan is de twaalfde plaats zorgwekkend', erkent Bosz op de clubsite.

'Omdat we woensdag goed en met lef hebben gevoetbald, vind ik dat het woord crisis niet van toepassing is op ons spel', stelt hij echter. 'In een crisis durven clubs vaak minder in een wedstrijd, spelers gaan zich verstoppen en er wordt gewisseld van systeem', somt Bosz zaken op die volgens hem niet van toepassing zijn op Vitesse. 'Het probleem is alleen dat we kansen missen. Daar moeten we aan werken.'

Dreun
Na het duel in Groningen baarde Bosz opzien door te stellen dat hij trots was op zijn ploeg. 'Dat meende ik echt', zegt hij. 'De spelers hebben zich vier dagen na zo'n slechte prestatie in Heerenveen (4-1 nederlaag, red.) gerevancheerd. Dat was niet makkelijk na de dreun en de kritiek van buitenaf. In Heerenveen was het spel erg slecht, maar in Groningen speelden we gewoon erg goed. Ja, je verliest uiteindelijk met 4-0.'

Bosz kan tegen Ajax niet beschikken over Guram Kashia, die tegen Groningen rood kreeg en geschorst is. Bertrand Traore staat wel weer tot zijn beschikking, terwijl Denys Oliinyk en Piet Velthuizen vraagtekens zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.