Bosz krijgt zijn zin met Chelsea-huurling Cuevas

Vitesse heeft zich voor het versterken van de A-selectie opnieuw tot Chelsea gewend. De Arnhemmers huren Cristián Cuevas voor één seizoen van de Londense club, terwijl ook Lucas Piazón op weg lijkt naar de Gelredome.

Bosz krijgt zijn zin met Chelsea-huurling Cuevas

Vitesse-trainer Peter Bosz stelde dit weekend nog dat hij momenteel met een te krappe selectie moet werken. Hij zal de komst van Cuevas daarom toejuichen. De achttienjarige Chileen is inzetbaar op de gehele linkerflank.

Cuevas is pas sinds twee weken officieel speler van Chelsea, dat hem voor circa twee miljoen euro overnam van het Chileense O'Higgins. Deze zomer was Cuevas actief op het WK Onder-20 in Turkije, waar hij met Chili strandde in de kwartfinale.

Behalve Cuevas, die nog wel wacht op een werkvergunning voordat hij inzetbaar is, kan Bosz op korte termijn vermoedelijk nog een speler van Chelsea verwelkomen in de persoon van Lucas Piazón.

De negentienjarige Braziliaanse schaduwspits kwam begin 2012 voor 7,5 miljoen euro over van São Paulo en speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Málaga, waar hij tot elf competitieduels kwam.

Het is niet voor het eerst dat Vitesse spelers van Chelsea huurt. Patrick van Aanholt en Gaël Kakuta spelen dit seizoen voor het tweede opeenvolgende jaar op huurbasis in Arnhem, terwijl vorig seizoen ook Tomás Kalas dat deed. Tekenend voor de band tussen de twee clubs is dat Marco van Ginkel eerder deze zomer juist naar Chelsea vertrok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen