Bosz: 'Knap wat PEC Zwolle laat zien'

Reacties

Vitesse gaat, na een nederlaag en een gelijkspel, op bezoek bij PEC Zwolle op jacht naar de eerste overwinning van dit nog jonge Eredivisieseizoen. Trainer Peter Bosz weet dat het niet makkelijk wordt.

Bosz: 'Knap wat PEC Zwolle laat zien'

Na de vrij kansloze 4-1 nederlaag op bezoek bij Ajax en het late 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen SC Cambuur, moet de wedstrijd in Zwolle de eerste winspartij opleveren voor de Arnhemmers. 'Natuurlijk snakken we naar de eerste drie punten, maar we wanhopen niet', verklaart trainer Bosz.

Toch is zijn ploeg bezig aan een erg slechte reeks. Naast de eerste twee wedstrijden van dit seizoen, kon het ook de laatste zeven Eredivisieduels van vorig seizoen niet winnen. De twee play-offduels met FC Groningen van de vorige jaargang werden eveneens niet in winst omgezet. Volgens Bosz is er geen reden tot paniek.

'We spelen goed en creëeren genoeg kansen in de wedstrijd. Alleen die moeten er wel in gaan. Dat is een punt van aandacht', aldus Bosz, die donderdagavond toeschouwer was bij gelijkspel van PEC in de Europa League (1-1 tegen Sparta Praag). 'PEC verdiende te winnen, maar geeft het nog weg. Knap wat het laat zien', vindt Bosz desondanks. 'Twee keer winnen van Ajax bijvoorbeeld. We kunnen onze borst natmaken.'

De oefenmeester liet weten over een zo goed als fitte selectie te kunnen beschikken. Rechtsback Wallace trainde niet mee op Papendal. 'Hij is niet helemaal fit, Marvelous Nakamba wacht nog op zijn werkvergunning en Abiola Dauda wordt steeds fitter. Hij is er lang uit geweest en zal eerst genoeg minuten bij de beloften moeten maken voordat hij helemaal fit is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.