Bosz: 'Ik ben blij dat Ajax beter begint te voetballen'

Peter Bosz is tevreden over hoe Ajax zich na de moeizame start van het seizoen heeft opgericht. De Amsterdammers boekten tegen FC Utrecht (3-2) hun achtste officiële zege op rij. De trainer van Ajax was daarom trots op zijn ploeg.

Ajax  creëerde met name voor rust weinig kansen tegen Utrecht, maar Bosz zag desondanks goede dingen in de eerste helft. 'We hadden grip. We kwamen wel steeds beter aan het voetballen, al hadden we na de tegengoal geluk dat zij geen 2-0 maken. Maar ik kan niet anders dan de spelers een compliment maken dat je de wedstrijd na en 1-0 achterstand zo naar je toetrekt in zo'n zware periode.'

Het gebrek aan spektakel voor het doel van Robbin Ruiter, nam Bosz op de koop toe. 'In mijn ogen zijn er ook andere dingen belangrijk. Als je controle hebt en zij achter de bal moeten aanlopen, komt er een moment dat zij moe zijn. We moeten wel leren de wedstrijd sneller op slot te gooien. De kans op de 4-2 (van Bertrand Traoré, red.), die hadden jij en ik misschien ook nog gemaakt. Dat zijn wel heel grote kansen, dan moet je de wedstrijd op slot gooien.'

Desondanks won Ajax drie dagen na het Europa League-duel met Standard Luik opnieuw en passeerde het PSV op de Eredivisie-ranglijst. Bosz kijkt met vertrouwen uit naar de rest van het seizoen. 'De resultaten zijn de laatste weken goed, maar ik ben ook blij dat we langzaam beter beginnen te voetballen. Als we lang met alles willen blijven meedoen, moet je ook goed gaan voetballen', aldus de trainer van Ajax, die zijn spelers nu ziet uitwaaieren voor de interlandperiode.

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen deelde de mening van Bosz. 'We hebben een heel goede periode gehad, die we lekker hebben afgesloten. We mogen trots zijn op onszelf.' De Oranje-international had maling aan de mindere eerste helft, al vond hij dat het beter kon. 'Het probleem was dat er in de eerste helft helemaal geen diepgang was. Ik vond ons bij vlagen vrij goed spelen, maar het was slordig. De tweede helft begonnen we gelijk goed. En die goal hielp natuurlijk ook.'