Bosz hanteert twee systemen bij Ajax

Reacties

Ajax heeft zaterdag zijn eerste oefenduel van het seizoen met 4-3 van FC Liefering verloren. Tegen de Oostenrijkse tweedeklasser liet trainer Peter Bosz twee verschillende elftallen een helft aantreden.

Bosz hanteert twee systemen bij Ajax

Daarbij hanteerde de nieuwe trainer van de Amsterdammers ook twee verschillende systemen. 'Een bewuste keuze, op deze manier willen we dat de spelers zich meerdere systemen eigen maken', aldus Bosz na afloop.

In de eerste helft speelde Ajax in het vertrouwde 4-3-3-systeem, waarbij de voorlopig beoogde basisploeg  aantrad. Daarin was een basisplek ingeruimd voor Vaclav Cerny als rechtsbuiten, terwijl Richairo Zivkovic in de spits de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg. De eerste helft verliep teleurstellend. Ajax werd op felheid afgetroefd, waarbij de ploeg vanuit het balbezit nauwelijks kansen wist te creëren. Alleen aanvoerder Joël Veltman, die de band overnam van de geblesseerde Davy Klaassen, haalde een acceptabel niveau.

In de tweede helft switchte Bosz naar een 3-4-3-systeem. Door de blessure van Klaassen, wiens rol in de eerste helft werd ingenomen door Lasse Schöne, moest de trainer noodgedwongen wat schuiven in de ploeg van de tweede helft. Pelle Clement kwam als rechtermiddenvelder te spelen, waardoor Anwar El Ghazi, die niet langer meer een zekerheid is als rechtsbuiten, op de linkerflank in een zwervende rol rond Dolberg kwam te spelen.

De tweede helft kon Ajax meer bieden, ook omdat bij tegenstander FC Liefering de nodige wissels plaatsvonden. In de jeugdige ploeg van Ajax maakten de talenten Matthijs de Ligt, Django Warmerdam en Frenkie de Jong een sterke indruk. Zij konden echter niet voorkomen dat Ajax in de slotseconde het oefenduel alsnog verloor.

Ajax vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waarna komende dinsdag het volgende oefenduel wacht met stadsgenoot AFC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.