Bosz: 'Had na veertig minuten al 5-0 kunnen staan'

Reacties

Na vier wedstrijden zonder zege viel er na de 3-1 zege op Excelsior een last van trainer Peter Bosz' schouders. 'Maar het rendement moet nog omhoog', benadrukte hij.

Bosz: 'Had na veertig minuten al 5-0 kunnen staan'

Bosz predikte ondanks de bijzonder matige competitiestart de afgelopen weken rust bij Vitesse. Dat werd met de week lastiger, erkende hij. 'We speelden steeds goed, maar het was vervelend dat je dat steeds weer moest blijven vertellen aan de mensen. De resultaten bleven namelijk uit', aldus de trainer tegen FOX Sports.

Tegen Excelsior kwam dan eindelijk die langverwachte zege. 'Ik ben blij dat we er nu drie in hebben geschoten', vervolgde Bosz. Toch stond hij zich aan de zijlijn zo nu en dan te verbijten. 'Het rendement moet nog omhoog. Toen we de 1-0 maakten (in de veertigste minuut, red.) had het al 4-0 of 5-0 kunnen staan.' Met spits Abiola Dauda, die zijn eerste basisplaats opluisterde door een hattrick te maken, had Bosz wél een speler die het vizier op scherp had staan. 'Hij is nu fit. Dan is het logisch dat ik hem opstel. Als trainer ben je vanzelfsprekend blij met een scorende spits', ging hij verder tegen de NOS.

Dijkhuizen
De verliezende coach Marinus Dijkhuizen erkende dat Excelsior niets in te brengen had in Arnhem. 'Er viel voor ons niets te halen. Zij waren heer en meester, fysiek en technisch. Dit is de eerste keer dat een tegenstander echt veel beter was', liet hij weten aan RTV Rijnmond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.