Bosz: 'Er is heel veel op De Ligt afgekomen'

Reacties

Trainer Peter Bosz heeft Matthijs de Ligt na afloop van Excelsior – Ajax (1-1) met rust gelaten. Een dag voordat de zeventienjarige verdediger zich voor het eerst mag melden bij Oranje, ging hij pijnlijk in de fout bij de tegentreffer van de Amsterdammers.

Bosz: 'Er is heel veel op De Ligt afgekomen'

'Gister heb ik iedereen met rust gelaten, ook Matthijs', zegt Bosz tegen Ajax TV. De Ligt had even eerder met een uitstekende tackle nog Mike van Duinen afgestopt en speelde donderdag prima in de Europa League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Vervolgens werd bekend dat bondscoach Danny Blind hem had opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, iets wat de Ajax-trainer overigens al vóór de wedstrijd tegen Kopenhagen wist.

Bosz sluit niet uit dat het zijn weerslag heeft gehad op De Ligt. 'Er is in die paar dagen tussen Kopenhagen en Excelsior natuurlijk heel veel op zo'n jong ventje afgekomen', zegt de Ajax-coach. 'Ik herinner me dat ook nog wel, dat je voor het eerst voor het Nederlands elftal geselecteerd wordt. Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat van je, iedereen wil wat van je. Daar moet hij mee leren omgaan', aldus de achtvoudig international.

De Ligt zei vrijdag na zijn dertiende officiële optreden voor Ajax met de nodige emotie dat een jongensdroom was uitgekomen met zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal. 'Matthijs is een heel nuchtere jongen, maar ook voor een nuchtere jongen is dit wel heel bijzonder', vervolgt Bosz. 'Ik kan me wel voorstellen dat het iets hem gedaan heeft. Dat is natuurlijk ook heel menselijk.' Maandag meldt De Ligt zich net als de andere internationals in Noordwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.