Bosz en Rutten zijn het eens dat gelijkspel terecht is

Vitesse en Heracles Almelo stapten na negentig minuten voetbal met een 1-1 gelijkspel van het veld af. Waar de bezoekers het beste van het spel hadden voor rust, was Vitesse na rust de dominerende ploeg.

Heracles-trainer Peter Bosz kon dan ook leven met een punt. 'Ik vond het een verdiend punt. Een groot gedeelte van de wedstrijd zat er meer in, maar al met al was dit een terechte uitslag. Dit is de eerste keer dat we 3-4-3 speelden. Dan moet je durven voetballen. Ik denk dat we hebben laten zien dat we dat durven.'

Ook Vitesse-oefenmeester Fred Rutten was realistisch na de 1-1. 'Dit gaf de verhouding weer van de wedstrijd. We hebben te weinig kunnen creëren. We speelden tegen een team dat het positiespel goed beheerst. Daar hadden we weinig tegen in te brengen in de eerste helft. In de tweede helft ging dat al veel beter.'

Vitesse heeft na de beste seizoenstart ooit hoge verwachtingen gewekt. 'Je komt nu in een fase dat men verlangd dat je dit soort wedstrijden wint. Maar als je na zes wedstrijden naar de ranglijst kijkt, hebben we een uitstekende start gemaakt.' Foto: VI Images