Bosz doet tegen Rostov alleen beroep op topfitte spelers

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz denkt niet dat zijn ploeg een makkelijke avond krijgt tegen FK Rostov. De Amsterdammers strijden in de laatste voorronde van de Champions League om een plek in de groepsfase. Bosz put vertrouwen uit de heenwedstrijd in Amsterdam die eindigde in 1-1.

Bosz doet tegen Rostov alleen beroep op topfitte spelers

'Vorige week speelden we heel goed, alleen niet in de afronding', zegt de trainer tegen Ajax TV. 'We kregen genoeg kansen. 1-1 was een teleurstellende uitslag, maar we speelden wel goed. Maar als je naar Rostov kijkt, is dat geen kinderachtige club. Afgelopen weekend wonnen ze weer probleemloos in de competitie.' Rostov was thuis met 3-0 te sterk voor Tom Tomsk.

Ajax maakt onder Bosz tot nu toe nog geen overtuigende indruk. Zaterdag verloren de Amsterdammers thuis van Willem II: 1-2. 'Je wil natuurlijk graag constant presteren. Dat doen we dit seizoen nog niet. Soms spelen we een eerste helft goed en daarna niet of het eerste uur goed en daarna niet. Dat kan ook van wedstrijd per wedstrijd verschillen. Dat moet er snel uit, anders kun je nooit op een hoog niveau presteren.'

Dijks en Gudelj
Mitchell Dijks en Nemanja Gudelj keerden terug van een blessure, maar het is nog onduidelijk of ze kunnen spelen tegen Rostov. 'Die jongens hebben weer volledig meegetraind. Dan wil ik altijd even zelf met ze gaan zitten. Dit soort wedstrijden worden op het scherpst van de snede gespeeld. Dan moet je honderd procent fit zijn. We hebben niets aan jongens die 95 procent fit zijn. Daarin moeten ze eerlijk zijn tegenover zichzelf en de groep.'

Gudelj miste de wedstrijd tegen Willem II vanwege klachten aan zijn rechteronderbeen. Dijks startte wel maar viel vlak voor de rust uit toen hij na een kopduel verkeerd terecht kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.