Bosz: 'Doelsaldo speelde al niet meer'

Reacties

Peter Bosz reageerde na de 4-1 zege op AZ schouderophalend op de monsterzege van Feyenoord. Voor de Ajax-trainer is het doelsaldo geen issue in de titelstrijd.

Bosz: 'Doelsaldo speelde al niet meer'

Bosz kreeg pas na afloop mee dat Feyenoord een monsterzege had geboekt op Go Ahead Eagles, waardoor Ajax wat doelcijfers betreft verder achterop raakte op de koploper. 'Ik had verwacht dat ze zouden winnen, maar niet met 8-0', zei de trainer tegen FOX Sports. 'Als je reëel bent, dan hadden we er zondag iets aan kunnen doen. Het doelsaldo was toen al geen issue meer. Nu is er niets aan veranderd. Feyenoord moet inderdaad twee keer morsen.'

Bosz verwacht dat Ajax kampioen wordt als het de resterende wedstrijden wint. Dat opperde hij al voor het duel met AZ, waarin zijn ploeg twee gezichten toonde. 'We begonnen goed, zetten AZ meteen onder druk en scoren de 1-0. Daarna hoop je de 2-0, 3-0 te maken. Maar dat doen we niet.'

Aan het einde van de eerste helft zag Bosz zijn ploeg al wegzakken en slordiger gaan spelen. In de rust kon hij dat niet repareren. 'Het is ook moeilijk daar de vinger op te leggen', aldus Bosz, die AZ langszij zag komen en Ajax meer problemen zag bezorgen.  

Een omhaal van Davinson Sánchez zorgde in de 71ste minuut voor de ommekeer. 'We maakten de 2-1 niet in een fase dat we bovenliggende partij waren. Daarna wel weer', constateerde Bosz. Zaterdag is NEC de volgende opponent. 'Zondag was prima geweest, maar dat gunnen ze ons niet', refereerde de Ajax-coach aan het gebrek aan medewerking in verband met de Europese beslommeringen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.