Bosz beslist zondag of Cillessen meereist naar Rostov

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz hakt zondag de knoop door of Jasper Cillessen meereist naar Rusland, waar de Amsterdammers zich woensdag ten koste van FK Rostov proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Bosz beslist zondag of Cillessen meereist naar Rostov

De Oranje-international kwam zaterdagavond tegen Willem II (1-2 verlies) niet in actie vanwege de concrete belangstelling van Barcelona. In zijn plaats keepte André Onana. 'Hij was niet schuldig aan de goals van Willem II', zei Bosz op de persconferentie.

De oefenmeester van de Amsterdammers concludeerde dat 'Ajax het erg slecht heeft gedaan'. 'We dachten dat het na de 1-0 was gebeurd. Niemand kan zich zo'n instelling veroorloven.' Bosz moest toegeven dat Ajax weinig creëerde. 'We wisselden goede momenten met mindere momenten af. Het was wisselvallig.'

Bosz wacht nog steeds op zijn eerste thuiszege in dienst van Ajax. De duels met PAOK Saloniki, Roda JC Kerkrade en FK Rostov van eerder deze jaargang eindigden in een gelijkspel. Sinds de invoering van het betaalde voetbal kwam het nooit voor dat Ajax zonder overwinning bleef in de eerste vier wedstrijden in Amsterdam.

Machteloos
De trainer baalt vooral van de manier waarop Ajax schipbreuk leed tegen Willem II. 'Het leek wel of we het gevoel hadden dat de wedstrijd was gespeeld na de 1-0. Je kon het gewoon aan zien komen dat Willem II het initiatief zou grijpen. De 1-1 en 1-2 vond ik niet onverdiend. Op dat moment voelde ik me wel even machteloos', aldus de oefenmeester in een interview met FOX Sports.

Samenvattend vindt Bosz dat het optreden 'Ajax onwaardig' was. 'Ik vind dit schrijnend en wil dit nooit meer zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.