Bosz begrijpt niets van ophef rond Ziyech-wissel

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz begrijpt nog steeds niets van de ophef die is ontstaan over zijn beslissing om Hakim Ziyech te wisselen tegen Heracles Almelo.

Bosz begrijpt niets van ophef rond Ziyech-wissel

Bosz wisselde Ziyech in de 64ste minuut van het met 0-2 gewonnen duel en werd daarover na afloop bevraagd. Het leidde tot een gepikeerde reactie bij de trainer, die daar nog steeds achter staat. 'Hakim was gewoon een speler die gewisseld werd. Toen werd gevraagd of hij boos was, of weet ik veel allemaal. Ik kreeg het gevoel dat mensen iets wilden zoeken wat er niet was', zegt Bosz op de clubsite.

'Die jongen is nieuw bij de club, speelde een paar dagen later direct mee en deed het uitstekend. Een paar dagen later speelde hij opnieuw en dan is het logisch dat je hem naar de kant haalt, als het niet gaat zoals je wilt. Hij had namelijk te veel balverlies', verklaarde de trainer zijn beslissing.

Bosz vond dat Ziyech bovendien professioneel reageerde op zijn wissel. 'Spelers moeten zich normaal gedragen na een wissel, maar ze hoeven niet blij te zijn. Hij gedroeg zich normaal. Ik vind het daarom vreemd dat er op die manier naar gevraagd werd.'

Woensdag wacht Ajax in het toernooi om de KNVB-Beker een thuisduel met Willem II. Dan zal een aantal reservespelers de kans krijgen. 'Het is zo dat we momenteel veel wedstrijden achter elkaar spelen. Dat zal de mogelijkheid geven aan een aantal jongens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.