Bosz baalt van cadeautjes aan Southampton

Vitesse-trainer Peter Bosz vindt dat zijn ploeg zichzelf tekort gedaan heeft op bezoek bij Southampton. Door de 3-0 nederlaag maken de Arnhemmers alleen in theorie nog kans op de volgende ronde van de Europa League.

Vitesse ging rusten met een 2-0 achterstand, maar had in de tweede helft een sterke fase. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar toen viel de 3-0. 'We gaven het echt weg toen', aldus Bosz voor de camera's van FOX Sports. 'Als we de goal hadden gemaakt, was het een hele andere wedstrijd geworden. We speelden écht goed. Maar je moet dan wel scoren. Heel jammer dat we de 3-0 zo makkelijk weggaven...'

Bosz durfde geen oordeel te vellen over de strafschop die Southampton vlak voor rust kreeg, na een overtreding van Rochdi Achenteh op Saïdo Mané bij de achterlijn. 'Het was ver weg. Ik weet het niet zeker... Maar als het een strafschop was, dan was het een onnodige', aldus de coach.

'Dit is een goede les voor mijn jongens, die bijna allemaal achttien, negentien en twintig jaar oud zijn. Je kunt goed spelen, maar als je grote fouten maakt krijg je goals tegen. Hopelijk leren ze van deze wedstrijd', ging Bosz verder, die tot slot een groot compliment gaf aan de aanhang van zijn ploeg. 'Onze fans waren echt fantastisch vandaag. Het is jammer dat we ze geen doelpunt hebben kunnen geven.'